Nyheter

RUSSERHYTTENE: Blant de som brukte hyttene som er eid av russere, er Sverige. Bilde tatt fra Nordic Response når Hæren og Forsvarets Forskningsinstitutt gjennomfører skarpskyting i Halkavarre skytefelt, sammen med svensk artilleri.

Sverige om «russerhyttene» på Bardufoss: – Svært uheldig

Hytter som er eid av russere knyttet til makteliten, ble brukt av både det norske og det svenske forsvaret under en Nato-øvelse på Bardufoss nylig.

Publisert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er jo svært uheldig at dette har skjedd. Det er jo ikke bra overhodet. Det er svenske skattepenger som triller ned i russiske lommer, sier pressesekretær Sofia Kalmeborg i det svenske forsvaret til nyhetsbyrået TT.

Nordlys var først til å bekrefte at både det norske og det svenske forsvaret har leid de aktuelle hyttene i Målselv fjellandsby.

TV 2 avslørte lørdag at flere hytter med utsikt til den militære flystasjonen på Bardufoss er eid av russiske forretningsmenn med tette bånd til det russiske militæret og makteliten.

I mars foregikk Nato-øvelsen Nordic Response i området. 20.000 soldater fra 13 land deltok – og noen av dem ble altså innlosjert på de russiskeide hyttene.

– Vi har gjort undersøkelser knyttet til disse hyttene over en periode, sier pressekontakt Eirik Veum i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Powered by Labrador CMS