Nyheter

KUNST: Sjef for Etterretningstjenesten, viseadmiral Nils Andreas Stensønes vil ha kunst på forsiden av den åpne trussel- og risikovurderingen.

Vil du lage forsiden på E-tjenestens trusselvurdering?

Etterretningstjenesten etterlyser alt fra malte kunstverk til broderi eller tresnitt for å pryde forsiden av den åpne trusselvurderingen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den ugraderte trusselvurderingen, kalt Fokus, utgis årlig. Den inneholder en åpen vurdering fra E-tjenesten av ulike tema, land og utviklingstrekk de mener vil være av sikkerhetsmessig betydning for Norge i året som kommer.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nå utlyser E-tjenesten en kunstkonkurranse for forsiden på trusselvurderingen. Etteretningstjenesten inviterer Norges kreative miljøer til å bidra med forslag til det visuelle uttrykket på årets ugraderte trusselvurdering.

«Vi ønsker et bredt spekter kunstneriske uttrykksformer velkommen, det være seg alt fra tegnede og malte kunstverk, kreativ koding, glitch art og 3D til broderi eller tresnitt», skriver Forsvaret på sine hjemmesider.

Les også: Slik avslører du spioner på jobb

Våpenkappløp og masseødeleggelsesvåpen, kampen om sannheten og definisjonen av sannhet, eller stormaktsrivalisering på internett og i rommet foreslås som passende tema for de visuelle bidragene.

Les også: Framveksten av Kina har høgast prioritet, seier sjefen for MI6

Det oppfordres til å bruke utradisjonelle kunstuttrykk.

– Vi legger mye arbeid i vårt bidrag til det offentlige ordskiftet, og søker å heve blikket og levere et produkt som står seg godt i møtet med hendelser og nyhetssaker som vil komme i 2022, sier etterretningssjef Nils Andreas Stensønes.

Powered by Labrador CMS