Nyheter

DRONE-PERSPEKTIV: Fregatten KNM Fridtjof Nansen sett fra en Puma-drone operert av en kystjeger, om bord på fregatten 30. november 2022. Illustrasjonsfoto.
DRONE-PERSPEKTIV: Fregatten KNM Fridtjof Nansen sett fra en Puma-drone operert av en kystjeger, om bord på fregatten 30. november 2022. Illustrasjonsfoto.

Kystvakten har blitt lærebedrift i dronefaget

I første omgang blir det læreplass til én elev, men Kystvakten håper at flere kan få muligheten.

Publisert

Nordland fylkeskommune har nå formelt godkjent Kystvakten som første lærebedrift i dronefaget, skriver Forsvarets personell- og vernepliktsenter i en pressemelding tirsdag.

– Opplæringskontoret for Forsvaret og Kystvakten har arbeidet tett sammen for å få på plass godkjenningen og vil snart kunne tilby læreplass til en elev ved en av de 2 videregående skolene som utdanner elever i dette faget på VG2 nivå, står det videre.

Kystvakten tror at de på sikt kan vil kunne tilby flere læreplasser i dette faget, og Opplæringskontoret ser også et potensial i andre deler av Forsvaret for ytterligere læreplasser i faget.

Kystvakt-sjef Oliver Berdal sa i fjor til Forsvarets forum at Kystvakten har over 50 dronepiloter.

Forsvarets forum spurte da Berdal om engasjementsreglene hvis det skulle dukke opp en mistenkelig drone over for eksempel kystvaktskipet Sortland da hun la fortøyd ved Akershuskaia.

– Nå ligger vi ikke på militært område, men midt i Oslo sentrum og det er fred i landet. Da vil en eventuell ulovlig drone-episode her i utgangspunktet være en politisak. Forsvaret har et tett samarbeid med politiet når det gjelder droneobservasjoner, og jeg er trygg på at politiet ville fulgt opp på en god måte, sa Berdal.

Powered by Labrador CMS