Nyheter:

INGEN FARE: Tidligere president Donald Trump sier politikerne i Kongressen ikke var i fare da bygningen ble stormet 6. januar. Her fra en tale på den konservative konferansen CPAC i februar.

Trump forsvarer tilhengere som angrep Kongressen

Tidligere president Donald Trump forsvarer noen av tilhengere som stormet Kongressen 6. januar og sier de ikke utgjorde noen fare for politikerne som var der.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Trump klager i et intervju med Fox News over at de som stormet Kongressen blir rettsforfulgt, mens det «ikke skjer noe» med venstreorienterte demonstranter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han erkjenner at de som gikk til angrep «gikk inn og det skulle de ikke ha gjort», men sier samtidig at «noen av dem gikk inn og de klemte og kysset politiet og sikkerhetsvakter

– Du vet, de hadde et godt forhold. En del folk ble vinket inn, og de gikk inn og ut, sa Trump.

Mer enn 300 personer er blitt siktet i forbindelse med opptøyene 6. januar. Myndighetene sier at minst ytterligere 100 kan bli tiltalt.

Les også: Dette er Bidens forsvarspolitikk

Trump ble anklaget og stilt for riksrett for andre gang for å ha oppildnet sine tilhengere til å storme Kongressen mens godkjenningen av presidentvalget pågikk. Den 13. februar ble han frikjent av 43 republikanske senatorer.

Powered by Labrador CMS