Nyheter

DANSK STØTTE: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og Danmarks statsminister Mette Frederiksen under toppmøtet i Obbürgen i Sveits, søndag 16. juni 2024.

«Akutte behov» prioriteres i ny dansk Ukraina-pakke

Danskene har satt av ytterligere 1,2 milliarder kroner som skal støtte Ukrainas akutte behov og langsiktige evne til selvforsvar.

Publisert Sist oppdatert

Den 19. donasjonspakken til Ukraina er en kombinasjon av finansiering gjennom den ukrainske forsvarsindustrien, ytterligere materiell til Danmarks F-16 donasjon og donasjoner fra det danske forsvarets egen beholdning. 

Pakken vil tilfredstille umiddelbare behov, skriver det danske forsvarsdepartementet i en pressemelding

Danmark har forpliktet seg til å støtte Ukraina de neste ti årene, og forsvarsminister Troels Lund Poulsen understreker at ved å støtte ukrainsk produksjon av militært utstyr, vil det kunne styrke den nåværende og fremtidige ukrainske kampkraften og selvforsvar. 

Det er satt av 1,2 milliarder kroner til anskaffelser gjennom ukrainsk forsvarsindustri, og de første prosjektene er forventet at settes i gang i løpet av sommeren i år. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS