Nyheter

MILLIARDINVESTERING: Den danske forsvarsministeren Troels Lund Poulsen og det danske Forsvarsministeriet sier de står foran en historisk styrking av det danske Forsvaret.

Danmark vil investere milliarder i luftvern

13 milliarder danske kroner skal henholdsvis gå til luftvern og styrking av rekruttering og bevaring av personell, skriver det danske forsvarsdepartementet.

Publisert

Regjeringen i Danmark legger i første delavtale i forsvarsforliket for 2024-2033 opp til å investere for 13 milliarder danske kroner, skriver Forsvarsministeriets departement i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

6.5 milliarder skal gå til militære kapasiteter, som kortrekkende luftvern til den danske Hærens brigade for å kunne sikre bedre beskyttelse mot lufttrusler.

Danmark vil også investere i nærluftforsvarsmissiler og torpedoer til det danske Sjøforsvaret for å kunne bekjempe innkommende missiler, fiendtlige droner og ubåter.

Den danske forsvarsministeren, Troels Lund Poulsen, sier de står foran en historisk styrking av det danske Forsvaret.

– Luftforsvar til hæren og sjøforsvaret skal bidra i større grad for å etterleve utvalgte styrkemål fra Nato, sier han i pressemeldingen.

Flere personelltiltak

I tillegg skal pengene gå til blant annet en styrking av rekruttering og bevaring av personell, og den danske regjeringen foreslår flere konkrete tiltak:

  • Utdannelse av ufaglært personell fra konstabel- og sersjantgruppen, som kan ansettes som militære lærlinger med lønn
  • Et styrket bemanningssystem med en målrettet, strategisk styring av personellressurser
  • Mobilitetsfremmende tiltak, som for eksempel kompensasjon for fleksibilitet hos ansatte
  • Å få ned tiden som blir brukt på administrasjon, transport med mere for det danske Heimevernets frivillige til fordel for løsning av operative oppgaver
  • Det legges også opp til i delavtalen å ansette flere i Forsvarsministeriets støttenfunksjoner for å drive med rekruttering og materialanskaffelser.

    – Det er helt avgjørende at vi får bygget opp en robusthet i organisasjonen før vi kan «gire opp» anskaffelsen av materialer, som så mange ønsket, sier forsvarsminister Lund Poulsen i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS