Nyheter:

Kystjegere seiler i lettbåt utenfor Harstad under øvelse Cold Response 2020.

Øver på å innhente og analysere informasjon bak fiendens linjer

Denne og neste uke øver alle forsvarsgrenene sammen. Spillet går ut på at Norge angripes, og Forsvaret skal innhente og presentere etterretning til sine militære sjefer.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Øvelse Arctic Hawk skal foregå på land og i kystnære strøk i Nordland, Troms og Finnmark denne uken og neste, melder Forsvaret i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Forsvaret av Norge er ferskvare, og må øves også under en pandemi. Vår evne til å samarbeide smidig på tvers av avdelinger i Forsvaret, er en forutsetning for å kunne bidra med god etterretning og beslutningsstøtte, dersom vi en dag må forsvare et faktisk angrep på Norge, sier Sjef for Kystjegerkommandoen, kommandørkaptein Sten Richard Larsen i pressemeldingen.

Kystjegerkommandoen, 1. Korvettskvadron, Marinens Logisitikkommando, Etterretningsbataljonen, HV-16, Kystvakten, Cyberforsvaret og Luftforsvarets F-16 jagerfly deltar.

Forsvaret skriver at øvelsen gjennomføres i henhold til smittevernrestriksjoner.

Tidligere i vinter ble øvelse Joint Viking, som egentlig skulle finne sted i mars, avlyst på grunn av koronasituasjonen i Norge. Rundt 3000 allierte soldater reiste til Norge i forbindelse med øvelsen.

Powered by Labrador CMS