Nyheter

FREMME: KNM Fridtjof Nansen fortøyer på Naval Station Norfolk. FREGATTEN fregatten skal være en del av Cooperative Deployment Program sammen med hangarskipsstyrken Carrier Strike Group CSG-8.

KNM Fridtjof Nansen har ankommet marinebasen i Norfolk

Der skal fregatten delta i Carrier Strike Group 8, under amerikansk kommando under flaggskipet USS Harry S Truman.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Elleve dager etter at KNM Fridtjof Nansen la fra kai på Sjøforsvarets hovedbase Haakonsvern, er hun fremme i Norfolk, Virginia. Det skriver presseoffiser ved USS Harry S Truman, kapteinløytnant Christiana Sears, i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I Norfolk skal KNM Fridtjof Nansen først gjennom en månedslang opptreningsperiode hvor fregatten og mannskapet om bord sertifiseres. Deretter skal fartøy og mannskap inn under amerikansk kommando og inngå i amerikanske operasjoner

– Nord-Amerika har alltid vært viktig for Norge, fra oppdagelsen av Vinland, den norske Exodus, og frem til dagens bilaterale samarbeid, sier kommandør og skipssjef ved KNM Fridtjof Nansen, Ruben Grepne-Takle, i pressemeldingen.

Les også: Kamala Harris ringte og takket Erna Solberg for Norges innsats i Afghanistan.

– At vi er den første norske fregatten som fullintegreres og deployerer med en amerikansk «carrier strike group», markerer enda en milepæl og sørger for enda et tett bånd i det amerikansk-norske forsvarssamarbeidet.

VELKOMST: Kontreadmiral Curt Renshaw (i midten), sjef for CSG-8, hilser skipssjef ved KNM Fridtjof Nansen, Ruben Grepne-Takle (t.h), velkommen til Naval Station Norfolk i Virginia.

Det er første gang et norsk fartøy fullintegreres i en amerikansk styrke på denne måten. KNM Fridtjof Nansen vil for det meste operere i Atlanterhavet og Middelhavet, det som av amerikanerne regnes som «den sjette flåtens» ansvarsområde.

– En slik mulighet til å jobbe med en svært dyktig partner som den Kongelige norske marine, er uvurderlig, sier sjefe for Carrier Strike Group 8, kontreadmiral Curt Renshaw.

– Det vil gjøre oss i stand til å integrere kapasitetene våre og raffinere ferdighetene som er nødvendig for å operere sømløst sammen med våre allierte. Vi setter pris på de taktiske ferdighetene og kunnskapen som nordmennene tar med seg og vi ser frem til å arbeide tett sammen når de blir en fullintegrert del av skipsstyrken vår.

Powered by Labrador CMS