Nyheter

NEI:Bulgarias forsvarsminister Stefan Janev sier at regjeringen på nåværende tidspunkt ikke anser russisk mobilisering som en direkte trussel mot landet.
NEI:Bulgarias forsvarsminister Stefan Janev sier at regjeringen på nåværende tidspunkt ikke anser russisk mobilisering som en direkte trussel mot landet.

Bulgarsk nei til Nato-styrke: – Risiko for økt, uønsket spenning

Ifølge Bulgarias regjering har det vært snakk om en spesialstyrke fra Nato stasjonert nær grensa til Ukraina.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Bulgarias forsvarsminister Stefan Janev har Nato diskutert muligheten for å utstasjonere en spesialstyrke i Romania og Bulgaria. Begge de to landene ble medlem av Nato i 2004.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Mitt syn er at diskusjonen om, eller tilnærmingen til en slik løsning, innebærer en risiko for økt, uønsket spenning i regionen, skrev Janev i sosiale medier tirsdag.

Janev understreket videre at Bulgarias regjering på det nåværende tidspunkt ikke ser på russisk mobilisering som en direkte trussel mot landet.

Både Tysklands statsminister Olaf Scholz og Frankrikes president Emmanuel Macron snakket tirsdag med president Vladimir Putin på telefon, i et forsøk på å dempe konflikten og ordkrigen mellom Russland, Ukraina og Vesten.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg gjentok på sin side kritikken av Russland og anklaget landet for «grunnløs og uforklarlig» styrkeoppbygging langs grensa mot Ukraina.

Powered by Labrador CMS