Nyheter:

Til Brussel. Louise Kathrine Dedichen blir ny sjef for Militærmisjonen i Brussel (Foto: Ylva Seif Berge/Forsvarets forum).

To kvinner til topps i Forsvaret

Elisabeth Natvig (58) blir ny sjef for Forsvarsstaben og Louise Kathrine Dedichen (55) blir sjef for Militærmisjonen i Brussel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

​Det ble klart da Kongen i statsråd fredag 21. juni utnevnte Natvig til ny sjef Forsvarsstaben, samt at hun rykket opp til viseadmiral. I en pressemelding fra regjeringen heter det blant annet at: 

Ny sjef: Elisabeth Natvig blir ny sjef for Forsvarsstaben (Foto: Forsvaret).

«Viseadmiral Natvig har bred militær erfaring og har jobbet i flere ulike avdelinger i Forsvaret. Hun har bakgrunn fra Sjøforsvaret. Natvig har blant annet hatt flere lederstillinger innen IKT i Forsvaret, i tillegg til lederstillinger i Forsvarsdepartementet. Hun har siden november 2016 vært sjef for planavdelingen i Forsvarsstaben».

 
Eirik Kristoffersen blir ny sjef Hæren. Det kan du lese mer om her. 

Historisk sjef

Videre ble også Louise Kathrine Dedichen utnevnt til viseadmiral og ny sjef for Militærmisjonen i Brussel. Det gjør henne historisk som den første kvinnen i Natos militære råd. 

–- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, og jobbe sammen med Forsvarsdepartementet, Forsvaret og NATO-alliansen, sier Louise Dedichen til Dagbladet. 

Militærmisjonen i Brüssel (MMB) er regjeringens militære representasjon ved Nato-hovedkvarteret. Misjonen har til hensikt å ivareta Norges interesser og militære representasjon i både Nato og EU. 

Powered by Labrador CMS