Nyheter

UTDANNING: På Kjevik videreutdannes Sea King-personnell til å kunne operere AW101 (SAR Queen).

Gram vil ha akkreditering av Forsvarets fagutdanning

– Akkreditering av utdanninger i Forsvaret vil kunne være et viktig tiltak for å beholde personellet lenger i Forsvaret, for å kvalitetssikre utdanningene, og for å synliggjøre Forsvarets kompetanseproduksjon i det sivile samfunnet, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen ønsker å åpne for at flere av Forsvarets utdanninger skal kunne akkrediteres som fagskoleutdanninger etter nasjonale standarder, slik at personellets kompetanse og kunnskap får økt synlighet og anerkjennelse, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i en pressemelding.

Regjeringen sender nå forslag til endringer i fagskoleloven på høring, der et av forslagene er en generell unntakshjemmel fra fagskoleloven, står det videre i pressemeldingen.

Forslaget innebærer at flere av Forsvarets utdanninger kan få permanente unntak fra loven og dermed tilbys som fagskoleutdanninger.

– Akkreditering av utdanninger i Forsvaret vil kunne være et viktig tiltak for å beholde personellet lenger i Forsvaret, for å kvalitetssikre utdanningene, og for å synliggjøre Forsvarets kompetanseproduksjon i det sivile samfunnet, sier Gram i pressemeldingen.

Han legger til at et kvalitetssikret og sivilt anerkjent utdanningstilbud i kombinasjon med fast tilsetting i Forsvaret vil kunne «øke attraktiviteten av Forsvaret som arbeidsplass i distriktene.»

Powered by Labrador CMS