Nyheter

STØTTE: SDronebilde av bryggene ved Nidelva, Gamle Bybro med Nidarosdomen i Trondheim bak.

Flere kommuner ber Forsvaret om hjelp til vaksinering og testing

En rekke kommuner ber nå Forsvaret om bistand til å vaksinere innbyggerne. Blant dem er Oslo, Trondheim, og flere kommuner i bergensområdet

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I kjølvannet av torsdagens beslutning fra regjeringen om å sette inn Forsvaret for å bistå kommuner med å sette tredje dose, har en rekke kommuner meldt sin interesse.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi har skissert behov for 20 sanitetspersonell til å sette oppfriskningsdoser, sier kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim til VG.

Han sier de ønsker Forsvarets bistand så raskt som mulig – gjerne ut hele januar.

Storbyer og mindre kommuner

Oslo kommune har også bedt Forsvaret bistå med sitt spesialpersonell.

– Oslo kommune har bedt om 40 personer til å bistå med vaksinering og 36 personer til å bistå med testing, bekrefter Ingunn Rakstang Eck i byrådsavdeling for helse overfor avisen fredag ettermiddag.

Torsdag hadde Statsforvalteren i Vestland et møte med Bergen og omegnskommunene, der behovet for hjelp ble diskutert, skriver Bergens Tidende.

– Vi er positive til at Forsvaret støtter kommunene i Vestland i vaksinasjonsarbeidet, heter det i en oppsummering som ble sendt til Helsedirektoratet torsdag ettermiddag.

Flere kommuner utenfor Bergen ønsker seg støtte fra vaksinasjonsteam. Blant dem er Alver, Askøy, Bjørnafjorden og Øygarden.

Mobilitet

Det er spesielt mobile team som er ønsket, for eksempel vaksinasjonsbusser. Disse kan vaksinere utenfor kommunesentrene, også på kveldstid, og oppsøke skolene på dagtid.

Forsvaret har ti mobile vaksineringsteam i beredskap. Blir alle teamene satt inn i vaksineringen, kan de sette rundt 30 000 vaksinedoser i uken. Regjeringens mål er å vaksinere 400 000 per uke.

Den tredje dosen med koronavaksine skal bli tilbudt til alle over 45 år innen midten av januar. Folkehelseinstituttet har sendt ut 700 000 boosterdoser til kommunene, som må settes i løpet av to uker.

Powered by Labrador CMS