Nyheter:

Norske soldater øvde sammen med Norsk Luftambulanse og norsk helsepersonell på å redde liv og gi helsetjenester når mange er skadet under Trident Juncture i 2018.

Forsvaret har i snitt hatt mer enn ett ambulanseoppdrag om dagen i Finnmark

Onsdag avsluttet Forsvarets Bell 412-helikopter oppdraget med å ivareta ambulanseberedskap i Finnmark. Til sammen var det på beredskap i 316 dager og gjennomførte 320 oppdrag.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvaret har bistått med å ivareta ambulanseberedskap fra Kirkenes i tre perioder. Til sammen har det blitt 316 dager.

I den perioden har Luftforsvaret respondert på til sammen 369 henvendelser, skriver kommunikasjonssjef i Luftforsvaret, Stine Barclay Gaasland i en e-post til Forsvarets forum.

Klinikksjef Jørgen Nilsen ved Finnmarkssykehuset opplyser at Forsvarets helikopter har hatt 320 oppdrag for dem. Den siste perioden Forsvaret har bidratt, siden november, har de hatt 274 oppdrag.

– Både Finnmarkssykehuset, Helse Nord og ikke minst pasienter er fornøyd med innsatsen som Forsvaret har levert, skriver Nilsen i en e-post til Forsvarets forum.

Onsdag ble det gjennomført en markering på basen på Høybuktmoen der Forsvaret ble takket for innsatsen og Norsk Luftambulanse ble ønsket lykke til.

Norsk Luftambulanse skal ha beredskap med sitt H145T2-helikopter fremover.

– Forsvaret er alltid beredt til å bistå sivile myndigheter når en krise inntreffer, noe vi har gjort i dette tilfellet. Luftforsvaret er meget tilfreds med at en sivil operatør nå tar over helseberedskapen, slik at vi kan ha fullt fokus på vårt primæroppdrag med Bell 412, sier Gaasland i Luftforsvaret.

Powered by Labrador CMS