Nyheter:

Forsvarets Bell 412-helikopter. Her avbildet på tur over Nordland.

Forsvarets helikopter avslutter ambulanseoppdraget i Kirkenes

Et ambulansehelikopter fra Norsk Luftambulanse AS stasjoneres på Høybuktmoen fra onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarets Bell-412-helikopter har vært utstasjonert i Kirkenes for å sikre luftambulanseberedskapen i Nord-Norge siden før årsskiftet. Årsaken til behovet for Forsvarets helikopter har vært at flyambulanseoperatøren Babcock har hatt utfordringer med å etablere sikker flyambulanseberedskap i Nord-Norge, skrev regjeringen i en pressemelding i januar.

Helikopteret skulle etter planen bistå i Kirkenes fram til 15. april. Siden ble dette utvidet til 15. juli.

Fra 15. juli skal et helikopter fra Norsk Luftambulanse AS være stasjonert i Kirkenes.

– Et sivilt helikopter plassert i Kirkenes vil gi kontinuitet og forutsigbarhet for ambulanseberedskapen i Øst-Finnmark Det er viktig for å sikre befolkningens liv og helse, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.

Norsk Luftambulanse AS' helikopter i bakgrunnen og Forsvarets Bell 412-helikopter i forgrunnen.

Helikopteret fra Norsk Luftambulanse AS skal ha ambulansehelikopterberedskapen i Øst-Finnmark fram til 31. januar neste år. Helse Nord jobber med en løsning etter det, står det i pressemeldingen.

Finnmarkssykehuset HF har det medisinske ansvaret og bemanner helikopteret med anestesileger på vakt døgnet rundt.

Det skal fortsette å jobbe fra basen på Høybuktmoen, slik som det militære helikopteret har gjort. Mannskapet på Forsvarets helikopter skal ifølge pressemeldingen nå prioritere sine kjerneoppgaver i Forsvaret, slik som å støtte spesialstyrkene.

– Jeg vil rette en stor takk til Forsvaret for innsatsen de har lagt ned. Samarbeidet med den sivile helsetjenesten har vært godt, og skapt trygghet for befolkningen i Øst-Finnmark, sier Høie.

Powered by Labrador CMS