Nyheter

ANGREP: Belgias forsvar er utsatt for et cyberangrep. Her bekjemper norske ingeniørstudenter cyberangrep under øvelse Cold Matrix 2014.

Cyberangrep mot det belgiske forsvaret

Det belgiske forsvaret opplyste tirsdag at de ble rammet av et cyberangrep for fem dager siden, og at de fortsatt jobber for å få alle systemer i orden igjen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Angrepet rammet torsdag tjenester i datasystemene som var koblet til internett. De analyseres og gjenopprettes fortsatt, sier forsvarets talsmann Olivier Severin til AFP.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han sier ikke noe om hvem som kan ha stått bak og gir heller ingen opplysninger om hva slags systemer som er rammet.

Angriperne antas å ha brukt en sårbarhet i loggføringssystemet Log4j.

Informasjon om feilen ble publisert tidligere i desember. Det amerikanske datasikkerhetsfirmaet Tenable omtalte da feilen som den største og mest kritiske det siste tiåret.

Norske NSM Nasjonalt cybersikkerhetssenter rykket også ut og advarte om sårbarheten, som gjør det mulig for angripere å ta kontroll over en maskin, bevege seg på offerets nettverk og installere løsepengevirus og spionprogrammer.

Det belgiske forsvaret har satt i verk karantenetiltak for å isolere problemet, forteller Severin til nyhetsbyrået Belga.

Powered by Labrador CMS