Nyheter

SKULLE TIL BELARUS: Kort tid etter at Jevgenij Prigozjin gikk i eksil i Belarus, sier president Aleksandr Lukasjenko at Wagner-sjefen er tilbake i Russland.

Lukasjenko: Jevgenij Prigozjin er i St. Petersburg

Sjefen for leiesoldatgruppen Wagner er ikke i Belarus, sier landets president Aleksandr Lukasjenko. Han sier Jevgenij Prigozjin er i St. Petersburg.

Publisert Sist oppdatert

Prigozjin fikk amnesti etter at han avbrøt opprøret og Wagner-gruppens marsj mot Russland for to uker siden. En av betingelsene var at han gikk i eksil i Belarus.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi følger ikke med på bevegelsene hans, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov etter den belarusiske presidentens uttalelse om Wagner-sjefen.

Torsdag sier president Aleksandr Lukasjenko også at krigere fra Wagner-gruppen er på plass i de permanente leirene de har fått i Belarus. Han sier at tilbudet om å ha Wagner-soldater utplassert i landet står ved lag, og at han ikke tror de vil gripe til våpen mot Belarus.

27. juni sa Lukasjenko, som er Vladimir Putins og Russlands nærmeste allierte, at Prigozjin var på plass i Belarus. Nå er altså beskjeden at Wagner-sjefen er tilbake i hjemlandet.

Lukasjenko har flere ganger fremhevet sin egen rolle i å få i stand avtalen som avsluttet opprøret. I forrige uke sa han at han hadde overtalt Putin til ikke å «utslette» Prigozjin.

Det er fortsatt mye som er uklart om betingelsene i avtalen og om den blir gjennomført slik partene ble enige om. Lukasjenko sier også at spørsmålet om å sende Wagner-soldatene i elt igjen ikke er klart ennå.

Powered by Labrador CMS