Nyheter

TINGRETTEN: Torsdag og fredag denne uken må en offiser og et befal møte i Salten og Lofoten tingrett, tiltalt for brudd på militær straffelov.

Offiser og befal tiltalt for å ha pisket soldat på rumpa

Én offiser og et høytstående befal er tiltalt for å ha slått en underordnet mannlig soldat med pisk på rumpa hjemme hos offiseren i januar i år.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge tiltalen, som er tatt ut av Krigsadvokatene for Nord-Norge, holdt offiseren og befalet, som er i henholdsvis 20- og 40-årene, soldaten «over en sofa, dro ned buksene hans og pisket ham én eller flere ganger mot hans vilje på rumpen med en pisk slik at han fikk synlige merker». 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De to skal samtidig ha vært iført militær uniform. De er tiltalt for overtredelse av militær straffelov paragraf 59 for å ha gjort seg skyldig i «nogen lovbrud mot liv, kropp og helse mot en undergitt eller underordnet, iført militær dragt». 

Hendelsen skjedde natt til 14. januar i år i offiserens bolig i en by i Nord-Norge.

Ifølge tiltalen var den fornærmede soldaten vernepliktig og underordnet de to tiltalte.

Den fornærmede soldatens bistandsadvokat Charlotte Marie Ringkjøb sier til NTB at hendelsen skjedde på et nachspiel hos den ene offiseren, etter at de tre først hadde vært på en fest i messa på militærleiren der de holder til.

– Min klient opplevde hendelsen som krenkende og ugrei. Han vil forklare seg nærmere i retten, sier hun.

Advokat Svein Inge Skipnes, som er forsvarer for befalet i 40-årene, vil ikke kommentere hvordan hans klient stiller seg til skyldspørsmålet.

– Men han vil selvfølgelig møte i retten, samarbeide og gi en forklaring der, sier Skipnes.

Den tiltalte offiserens forsvarer har så langt ikke besvart NTBs henvendelser.

Saken går i Salten og Lofoten tingrett torsdag og fredag denne uken.

Powered by Labrador CMS