Nyheter

HELIKOPTER-BASE: Bardufoss flystasjon huser den maritime helikoptervingen i dag.
HELIKOPTER-BASE: Bardufoss flystasjon huser den maritime helikoptervingen i dag.

Fylkesrådet i Troms og Finnmark med Bardufoss-krav

Fylkesrådet i Troms og Finnmark sier de er bekymret for beredskapen i nord etter at regjeringen besluttet å terminere kontrakten for NH90-helikoptrene.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) har bedt forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) om et møte, skriver fylkesrådet i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg vil be om at man går til hurtiganskaffelse av nye helikoptre for å sikre at totalberedskapen ivaretas. Vi er bekymret, sier Mo.

Forsvarssjef Erik Kristoffersen har tidligere uttalt til NRK at nye helikoptre ikke nødvendigvis vil ha base samme sted som før. Fylkesrådslederen mener det er riktig at denne kapasiteten fortsatt legges til Bardufoss.

– Jeg registrerer at forsvarssjefen åpner for en annen plassering. Min mening er at dette er uakseptabelt politisk, og at forsvarsministeren må gi klar og tydelig beskjed om at en ny løsning også skal ha base på Bardufoss. Regjeringen må videre følge opp Hurdal-erklæringen og flytte Bell 412 til Bardufoss, sier Mo.

Powered by Labrador CMS