Nyheter

FLERE: Med Australias nye satsing blir det deres største flåte siden slutten av andre verdenskrig.

Australia vil kjøpe 15 nye krigsskip

Australia har lagt fram en tiårig plan som går ut på å doble størrelsen på landets krigsskipsflåte og styrke forsvarsbudsjettet betraktelig.

Publisert Sist oppdatert

Planen går ut på at Australia skal ha 26 store kampdyktige marinefartøy, en økning fra dagens elleve store krigsskip.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er den største flåten vi kommer til å ha siden slutten på andre verdenskrig, sa forsvarsminister Richard Marles tirsdag da han presenterte nyheten.

De 26 fartøyene skal bestå av seks fregatter i Hunter-klassen, elleve universal-fregatter og seks splitter nye krigsskip som ikke trenger full besetning om bord.

Noen av fartøyene i flåten skal utstyres med Tomahawk-raketter med lang rekkevidde, noe som blir sett på som et stort avskrekkingsmiddel.

Kunngjøringen kommer etter at Kina og Russland har igangsatt stor opprustning på sin side.

Planen medfører at Australia øker forsvarsutgiftene med mer enn 73,5 milliarder kroner, til 2,4 prosent av landets bruttonasjonalprodukt (BNP), som er høyere enn Natos 2-prosentmål.

Noen av de nye fartøyene skal bygges i Adelaide, noe som skaper over 3000 nye jobber, men noen skal også bestilles fra allierte land.

Powered by Labrador CMS