Nyheter

BESKYLDNINGER: Frankrikes president Emmanuel Macron hevder at Australias statsminister Scott Morrison løy til ham i forbindelse med kontrakten om kjøp av ubåter som Australia kansellerte.

Macron beskylder Australias statsminister for løgn

Frankrikes president Emmanuel Macron beskylder Australias statsminister Scott Morrison for løgn i forbindelse med striden om en ubåtkontrakt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er ikke noe jeg tror, det er noe jeg vet, sa Macron da han ble spurt av australske medier om Morrison ikke var sannferdig under forhandlingene deres.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I september kansellerte Morrison uten varsel en enorm kontrakt med et fransk verft for bygging av en ny flåte ubåter. Samtidig sa han at han hadde hatt hemmelige samtaler med Storbritannia og USA om å kjøpe atomubåter i stedet,

Frankrike reagerte med sinne og hjemkalte sin ambassadør.

Macron og Morrison har begge vært til stede på G20-møtet i Roma i helgen, og tidligere i uka snakket de sammen på telefon. Macron sa da at tilliten mellom de to landene var brutt.

Morrison forsvarte søndag sin opptreden og nektet for at han hadde løyet til Macron på et møte de hadde i juni.

– Vi spiste middag sammen, og som jeg har sagt mange ganger før, forklarte jeg ham at avtalen om konvensjonelle ubåter ikke var i Australias interesse, sa han.

Powered by Labrador CMS