Nyheter:

AKTUELL KANDIDAT: Et AMRAAM-ER bakke til luft-missil blir avfyrt fra NASAMS ved testsenteret på Andøya i august 2016.

Australia med gigant-investering: Skal bygge raketter i samarbeid med USA

Australia varsler at landet skal starte bygging av retningsstyrte raketter i tett samarbeid med USA.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Australia ønsker å oppnå kapasitet til å bygge sine egne missiler. Nå har landet lansert en føderal plan om å blant annet bygge en våpenfabrikk og ruste opp forsvaret for minst en milliard australske dollar, noe som tilsvarer om lag 6,5 milliarder norske kroner.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hensikten er å styrke landets forsvarsevne, og forberede seg på større spenninger i regionen, uttalte statsminister Scott Morrison onsdag.

Planen er å inngå partnerskap med en våpenprodusent for å bygge rakettene, noe som kan skape tusener av arbeidsplasser og eksportmuligheter, opplyste Morrison.

Internasjonale selskaper som Raytheon, Lockheed Martin, Kongsberg og BAE Systems er ansett som sannsynlige deltakere i anbudskonkurransen, som vil gjøre det mulig for Australia å skifte ut dagens missiler, som altså må importeres fra utlandet, ifølge Sydney Morning Herald.

Australia vil bruke en milliard australske dollar som del av en tiårig investering i forsvar og forsvarsindustrien, fortalte han.

– Å bygge opp vår egen evne på australsk jord er avgjørende for å holde befolkningen trygg, sa Morrison.

Australia inngår i en etterretningsallianse med USA, Canada, Storbritannia og New Zealand, kalt «Five Eyes».

– Vi skal samarbeide tett med USA i denne viktige saken for å forsikre oss om at vi forstår hvordan vår satsing på beste vis kan støtte både Australias behov og det voksende behovet hos vår viktigste militære partner, sa forsvarsminister Peter Dutton.

Powered by Labrador CMS