Nyheter

STYRTET: Helikopteret som styrtet var et MRH-90 Taipan, en variant av NH90, som ble bestilt til norske fregatter og kystvaktskip, før kontrakten ble hevet av Norge.

Australia: Funn av levninger etter helikopterstyrt

Vrakrester fra det australske militærhelikopteret og levninger skal ha blitt funnet på rundt 40 meters dyp.

Publisert

Australske myndigheter sier de har funnet levninger etter mennesker i området ved nordøstkysten der et militærhelikopter styrtet sist fredag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hærens sjef for fellesoperasjoner, generalløytnant Greg Bilton, sier levningene ble funnet av en miniubåt. De ble funnet på rundt 40 meters dyp, sammen med vrakrester fra helikopteret, inkludert deler av cockpiten.

Les også: U.S. Navy går til innkjøpt av nye jagere

Bilton sier funnstedet stemmer overens med et katastrofalt sammenstøt med høy energi. Han legger til at levningene trolig ikke vil bli identifisert før man har funnet mer av vraket. Sterk strøm og dårlig vær har gjort letearbeidet vanskelig. De krevende forholdene er ventet å vare til neste uke, opplyser Bilton.

Helikopteret hadde en besetning på fire om bord da det styrtet nær det populære reisemålet Pinseøyene (Whitsunday Islands) i delstaten Queensland nordøst i landet. Ulykken skjedde under en internasjonal militærøvelse. Helikopteret som styrtet, var et MRH-90, en variant av NH-90, som Norge bestilte i 2002, i en avtale som senere ble sagt opp på grunn av store forsinkelser.

Powered by Labrador CMS