Nyheter

OBSERVERTE: Russlands president, Vladimir Putin, var til stede og så på atomøvelsen.

Kreml: Russland har gjennomført atomøvelse

Russland har gjennomført en øvelse som gikk ut på å slå tilbake et atomangrep på land, til sjøs og i luften, melder Kreml.

Publisert

I en uttalelse fra den russiske ledelsen i Kreml står det at et ballistisk interkontinental missil av typen Yars ble skutt opp fra et testanlegg langt øst i Russland onsdag 25. oktober.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Under øvelsen ble det skutt opp ballistiske missiler og kryssermissiler, står det i en uttalelse fra den russiske ledelsen.

Ifølge uttalelsen skjøt en atomdrevet ubåt opp et ballistisk missil fra Barentshavet, mens langtrekkende bombefly av typen Tu-95MS testet utskyting av kryssermissiler.

Den russiske forsvarsministeren Sergej Sjojgu ble vist på statlig fjernsyn i samtale om øvelsen sammen med presiden Vladimir Putin. Putin, som er landets øverste leder for de væpnede styrkene, observerte øvelsen.

Tidligere på dagen på onsdag vedtok overhuset i Russlands nasjonalforsamling, føderasjonsrådet, som ventet at landet skal trekke seg fra prøvestansavtalen for atomvåpen. Det manglet kun Vladimir Putins signatur på dokumentet som formelt trekker Russland ut av avtalen.

Prøvestansavtalen fra 1996 forbyr alle typer kjernefysiske prøvesprengninger. De fem atomstormaktene USA, Russland, Kina, Storbritannia og Frankrike har alle signert avtalen, men verken USA eller Kina har ratifisert den.

Powered by Labrador CMS