Nyheter

ØVELSE: Kim Jong-un hadde mandag oppsyn med en øvelse på et kjernefysisk motangrep, ifølge Nord-Koreas statskontrollerte nyhetsbyrå. Dette bildet ble ifølge nordkoreanske myndigheter tatt da landets leder fulgte med på en artilleriøvelse i mars.

Nord-Korea: – Kim sender en tydelig advarsel til landets fiender

Nord-Koreas leder Kim Jong-un var til stede og veiledet en øvelse på et kjernefysisk motangrep, opplyser landets statlige nyhetsbyrå.

Publisert

Den statsstyrte nyhetsformidleren KCNA sier Kim med dette sendte en tydelig advarsel til landets fiender.

Sør-Koreas forsvar sier nabolandet i nord mandag avfyrte flere kortdistanseraketter mot havet øst for halvøya.

Også artilleristyrker deltok i mandagens øvelse, som testet et nasjonalt kjernefysisk styringssystem. Øvelsen var den første i sitt slag og var en oppvisning av ulike kjernefysiske kapasiteter og en protest mot militærøvelsene USA og Sør-Korea har gjennomført, melder KCNA.

Kim hadde oppsyn med simuleringer for å forflytte styrker i posisjon for et kjernefysisk motangrep og for å bruke artilleri til å skyte ut falske atomstridshoder i tilfelle det oppstår en atomkrise, heter det videre fra det nordkoreanske nyhetsbyrået.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS