Nyheter

ATOMSAMTALER: Utenriksminister Antony Blinken sier at atomsamtalene med Iran ikke kan pågå i det uendelige. Blinken var torsdag på besøk i Kuwait.

Blinken sier at atom-samtalene med Iran ikke kan pågå i det uendelige

USAs utenriksminister Antony Blinken sier at atomforhandlingene med Iran ikke kan holde på i det uendelige.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Men han sier samtidig at Biden-administrasjonen er fullt innstilt på å videreføre forhandlingene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

USA er indirekte part i forhandlingene som Iran fører med en rekke større land, om lettelser i sanksjoner mot løfter om ikke å utvikle atomvåpen.

Les mer: «Tadsjikiske Taliban» bistår Taliban ved Afghanistans nordlige grense

Avtalen ble torpedert i 2018 da president Donald Trump ensidig trakk USA ut av avtaleverket og innførte sanksjoner på egen hånd

– Vi er forpliktet til å søke diplomatiske løsninger, men denne prosessen kan ikke holde på i det uendelige. Vi observerer hva Iran vil eller ikke vil gjøre, og er fullt ut forberedt på å vende tilbake til Wien for å videreføre forhandlingene, sa Blinken under et besøk til Kuwait torsdag.

– Ballen er på Irans banehalvdel, sa Blinken.

Iran har siden april hatt samtaler med en gruppe større land om å bringe USA inn igjen i avtalen. Iran skifter president neste måned, og det er usikkert hvordan den nye presidenten stiller seg til dette.

Les mer: Nato trener afghanske styrker i Tyrkia – uten Norge

Powered by Labrador CMS