Nyheter

USA: Atomkrafterket Diablo Canyon i Avila Beach, California. Torsdag 14. september ble to reaktorer ved kraftverket slått av etter flere systemfeil.

Satelittbilder indikerer mulig testing av atomvåpen 

Både Kina, USA og Russland har anlagt nye bygg og økt aktiviteten i sine testområder. Det foreligger derimot ingen bevis for at kjernefysisk testing er planlagt, melder CNN. 

Publisert Sist oppdatert

Satellittbilder som kanalen har skaffet til veie, indikerer at landene kanskje gjør seg klare for nye tester av atomvåpen, ifølge en professor med ekspertise på området.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi ser mange hint om at Russland, Kina og USA kanskje gjenopptar kjernefysisk testing, sier professor Jeffrey Lewis ved Middlebury Institute of International Studies at Monterey.

CNN har også snakket med en annen ekspert som mener det samme. Imidlertid foreligger det ingen bevis for at slike tester er underveis.

De tre landene har skrevet under på den såkalte prøvestansavtalen, som forbyr kjernefysiske prøvesprenginger. Men USA og Kina har ikke ratifisert avtalen, og de er dermed ikke forpliktet til å følge den.

I februar sa Russlands president Vladimir Putin at han kommer til å beordre en prøvesprenging hvis USA gjennomfører en test.

Powered by Labrador CMS