Nyheter

BLOKKERING: Et filippinsk kystvaktskip blokkert av et kinesisk kystvaktskip sammen med et kinesisk militært fartøy i begynnelsen av oktober.

Filippinene og Kina krangler etter kollisjon i Sør-Kina-havet

Filippinene mener kinesisk kystvakt opptrådte «farlig, uansvarlig, ulovlig og i strid med Filippinenes suverenitet» etter kollisjon tidligere i uka.

Publisert Sist oppdatert

Filippinene anklager Kina for å yppe til strid i Sør-Kina-havet etter at et kinesisk skip i helgen rammet filippinske fartøy med overlegg.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge Filippinenes forsvarsminister Gilbert Teodoro befant to filippinske fartøyene seg i landets økonomiske sone da et skip fra den kinesiske kystvakten rammet dem. Ingen kom til skade.

Teodoro betegner hendelsen som «et åpenbart brudd på internasjonal lov» og kaller Kina «en aggressor».

Kina hevder på sin side at det var et lett sammenstøt da et kinesisk kystvaktfartøy «på lovlig vis» hindret en filippinsk båt å levere «ulovlig byggemateriale» til et gammelt filippinsk krigsskip.

De to fartøyene kolliderte, men det er ikke meldt om noen skadde. Filippinene mener kinesisk kystvakt opptrådte «farlig, uansvarlig, ulovlig og i strid med Filippinenes suverenitet».

Den filippinske marinen seilte i 1999 krigsskipet Sierra Madre på grunn på en atoll i Sør-Kinahavet for å gjøre krav på området. Skipet har siden ligget der og bemannes av filippinske soldater.

Powered by Labrador CMS