Nyheter

MATERIELLANSKAFFELSE: Polens forsvarsminister, Mariusz Blaszczak.

Polen signerte avtale om kjøp av materiell fra Sør-Korea

De første FA-50-flyene som Polen har bestilt fra Sør-Korea, leveres allerede i 2023, opplyser forsvarsdepartementet i Warszawa.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De første FA-50-flyene som Polen har bestilt fra Sør-Korea, leveres allerede i 2023, opplyser forsvarsdepartementet i Warszawa.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Flyene er en del av en storstilt avtale om polske kjøp av sørkoreansk forsvarsmateriell. FA-50 er en flytype som er utviklet i Sør-Korea og både kan brukes til trening og kampoppdrag. Polen har bestilt 48.

Les også: Sør-Korea ventes å gjøre sitt største forsvarsmateriellsalg noensinne

De første skal leveres i midten av 2023, opplyste den polske forsvarsministeren Mariusz Blaszczak i forbindelse med signeringen av kontrakten onsdag.

Polen forbereder en kraftig opprustning av forsvaret etter den russiske invasjonen i Ukraina i februar, og våpenindustrien i Sør-Korea har stukket av med en rekke store kontrakter.

I tillegg til flyene har landet bestilt 180 K2 Black Panther stridsvogner og en ukjent mengde feltartilleri av typen K9. En del av stridsvognene og kanonene skal ankomme allerede i løpet av året.

Powered by Labrador CMS