Nyheter

RETTENS VEI: En mann er tiltalt for voldtekt av en kollega. Hendelsen skal ha skjedd i Målselv i 2020. Nå skal saken opp i Nord-Troms og Senja tingrett i oktober.

Tiltalt for voldtekt av kollega i Forsvaret

Skal ha presset kollega mot husvegg og forgrepet seg på henne en fredagsnatt i 2020.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann i 30-årene er tiltalt for voldtekt av en kollega i Forsvaret. I tiltalen står det at kvinnen skal ha forsøkt å motsette seg mannens fremstøt, men at den tiltalte skal ha presset kvinnen opp mot en husvegg, kysset henne, så forgrepet seg på henne.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

TV2 omtalte saken først.

Kvinnen anmeldte forholdet i juni 2022. Hendelsen skal ha skjedd i Målselv i Indre Troms natt til lørdag 29. august 2020. Begge de involverte har tilknytning til Forsvaret.

Mannen er nå under tiltale for overtredelse av Straffeloven § 291, for å ha skaffet seg seksuell omgang med vold, ifølge tiltalebeslutningen tatt ut av Statsadvokatene i Troms og Finnmark. Sakstema er voldtekt uten samleie.

Les også: Varslet om voldtekt – sjefen sendte e-post til hele bataljonen

Sakens strafferamme er inntil seks år, og skal opp i Nord-Troms og Senja tingrett 20. og 21. oktober.

Voldtekt uten samleie

Da TV2 snakket med den tiltaltes forsvarsadvokat Olav Eriksen ved Advokatfirmaet Eriksen torsdag, hadde han ikke snakket med sin klient. Det har Eriksen fortsatt ikke fredag.

– Før jeg snakker med ham kan jeg ikke kommentere mer enn det som fremgår i intervjuet med TV2, sier Eriksen til Forsvarets forum.

Da opplyste han om at tiltalte hadde vært i avhør med politiet uten forsvarer, og at tiltalte ikke tidligere er straffedømt for lignende forhold.

Les også: Forsvarssjefen svarer om varslinger: – Flere kunne fått bedre oppfølging

Den fornærmede kvinnen jobber fremdeles i Forsvaret, bekrefter bistandsadvokat Mads Wallerheim fra Advokathuset Nord til Forsvarets forum.

– Jeg har ingen ytterligere kommentarer. Vi er svært tilbakeholdne med informasjon til media, i og med at saken ikke enda er behandlet i retten, sier Wallerheim.

Powered by Labrador CMS