Nyheter

MINNESMARKERING: Krigsveteran Ivar Kristoffersen i en hyggelig samtale med forsvarsjef Eirik Kristoffersen under en minnesmarkering i Stordalen

Ivar Kristoffersen (103) er død

En av de få gjenlevende veteranene fra andre verdenskrig har gått bort.

Publisert

Torsdag 13. juni sovnet Ivar Kristoffersen stille inn. 

Veteranen sluttet seg til Bjørn-West-styrken i februar 1945. Der skulle han tilbringe nesten tre måneder i de røffe Matrefjellene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kristoffersen var en av de unge soldatene som lå i trening i Matrefjellene i Masfjorden. Soldatene som lå der, var noen av de siste som var i kamp med tyskerne. Den 8. mai 1945 satt han alene oppe i fjellet og ventet på en radiomelding fra England. Det var ikke før dagen etter han kom ned til Urdal og fikk vite om frigjøringen.

VETERAN: Kristoffersen var en aav de få gjenlevende veteranene fra andre verdenskrig. Her står han ved et krigsminnesmerke på Storetveit.

28. juni i fjor satte han verdensrekord som eldste person til å fly i en vindtunnel. Krigsveteranen var også ivrig fallskjermhopper og fjellentusiast.

Både forsvarssjefen og Bjørn West Museet hedrer Kristoffersen på sine Facebook-sider.

– Vi har lært mye av Ivar – nå har vi mye godt å minnes. Vi lyser fred over Ivar Kristoffersen sitt minne, skriver museet.

Powered by Labrador CMS