Nyheter

SETTESTATSRÅD: Emilie Enger Mehl (SP) ble i oktober utnevnt til justis- og beredskapsminister. Nå er hun settestatsråd for forsvarsministeren.

Enger Mehl overtar for Enoksen i saker vedrørende Andøya Space

Justisministeren blir settestatsråd. Det bestemte Kongen i statsråd fredag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag oppnevnte Kongen i statsråd at justisminister Emilie Enger Mehl fra Senterpartiet blir settestatsråd for forsvarsminister Odd Roger Enoksen (SP). Det skriver Regjeringen i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det betyr at Enger Mehl tar over ansvaret til forsvarsministeren i saker hvor han er eller kan være inhabil, grunnet sine tidligere stillinger og verv knyttet til Andøya Space. Det gjelder også for saker hvor han selv ønsker å fratre på grunn av at han nærmer seg grensen for inhabilitet.

Enger Mehl ble i høst utnevnt til justis- og beredskapsminister i Jonas Gahr Støres regjering, etter å ha vært innvalgt på Stortinget siden 2017. Dermed ble 28-åringen tidenes yngste norske justisminister. Fra 2020 til 2021 var hun medlem av utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget.

Til våren får norske TV-seere se en annen side av justisminister Enger-Mehl, da hun skal være deltaker i tredje sesong av kompani Lauritzen. Les mer her!

Powered by Labrador CMS