Nyheter

NESMOEN: Ved siden av Setermoen er det for første gang i nyere tid etablert en midlertidig teltleir her.

Allierte styrker på plass i Bardu i forkant av Cold Response

Totalt skal opp mot 5000 soldater fra allierte styrker oppholde seg i Bardu og Målselv fra januar til april.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Storøvelsen Cold Response 2022 starter ikke før i midten av mars, men allerede nå er de første allierte styrkene på plass i Bardu og Målselv for trening.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det kommer frem i en felles pressemelding fra Hæren, Bardu kommune og Målselv kommune.

5000 soldater, av de totalt 40.000 deltakende soldatene, vil ha hovedbaser i leirene Setermoen, Bardufoss og Skjold, hvor de vil øve og trene med det norske Forsvaret og med andre allierte.

Til tross for usikkerhet rundt koronapandemien, er forsvarskommunene positive til storøvelsen. Les mer om det her!

På Nesmoen ved siden av Setermoen leir er det etablert en midlertidig teltleir med rundt 500 sengeplasser. Her vil amerikanske soldater holde til, mens nederlandske og amerikanske soldater holder til på Bardufoss. Tyske og italienske soldater holder til på Skjold.

De allierte soldatene må avlegge negativ koronatest tidligst 72 timer før avreise, og senest 24 timer etter ankomst gjennomføres det hurtigtesting.

Britene skal ha med egen PCR-testmaskin og gjennomføre to ukentlige hurtigtester. Hæren har også vurdert å bruke egen PCR-maskin. Les mer om det her!

PÅ PLASS: Amerikanske soldater på plass i Bardu.
Powered by Labrador CMS