Nyheter

MÅ VENTE TIL DESEMBER: Richard Skarpaas (37) og Joachim Huseby Hellsten (33) jobber i Forsvaret og har lenge gledet seg til ørkenrally.

Rallygutta i Forsvaret må legge ørkendrøm på is

Den 15. utgaven av Africa Eco Race blir utsatt i nesten ett år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– På tross av vår forpliktelse, har vi i samråd med Det senegalesiske motorsport- og motorsykkelforbundet, beklageligvis bestemt oss for å utsette den 15. utgaven av Africa Eco Race, skrev arrangøren på sin Facebook-side lørdag.

Forsvarets forum besøkte nylig Joachim Huseby Hellsten (33) og Richard Skarpaas (37), som fortalte at de ønsker å bevise at de kan fullføre det legendariske ørkenrallyet kun med erfaringer fra Forsvaret.

Flomrammet område

Årsaken til utsettelsen er ifølge arrangøren «klimatiske omveltninger». De henviser blant annet til at Lac Rose, en innsjø i Senegal ved rallyets målområde, skal være rammet av flom.

Startsskuddet på Africa Eco Raco skulle etter planen gått i Marokko 14. mars i år. Nå opplyser arrangøren at konkurransen er utsatt til 30. desember i år, med målpassering 14. januar 2024, i Senegal.

Men rallyet har også vært utsatt flere ganger tidligere. Den 14. utgaven av Africa Eco Race skulle egentlig ha gått av stabelen i 2021, men ble utsatt til 18. oktober 2022, grunnet pandemien, og grense-problematikk i kjølvannet av pandemien, ifølge Motorcycle Sports.

Les også: – Halvparten av F-35-treningen er i simulator

Mer tid til forberedelser

De norske mennene tar uansett utsettelsen med fatning:

– Vi er de mest tilpasningsdyktige menneskene som finnes, så for oss så betyr det bare at vi har muligheten til å øke oksygenopptak enda litt mer før vi står på startsstreken, skriver Joachim Huseby Hellsten i en sms til Forsvarets forum.

Pål Anders Ullevålseter, nordmannen som kan skilte med en enorm trofésamling fra Africa Eco Race, skriver i en kommentar på den åpne Facebook-siden til arrangøren om utsettelsen at det er trist, men at han stoler på at avgjørelsen er riktig.

DYR HOBBY: Richard Skarpaas og Joachim Huseby Hellsten har trent til Africa Eco Race i halvannet år. «10 dager til en rolig startavgift på 450.000 kroner må cashes ut», skrev Joachim på Instagram-kontoen afireplus i desember 2022.
C-130:
Powered by Labrador CMS