Nyheter

OSLO: Sharafuddin Muslim og Sakhaullah Sayed på møtet med internasjonale spesialrepresentanter og representanter fra Taliban på Soria Moria hotell.

Taliban og USA har egne bilaterale møter i Oslo

Under Oslo-samtalene skal Taliban også ha direkte bilaterale møter med USAs representanter, i tillegg til fellesseansene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Taliban sitter mandag i møter med spesialrepresentanter fra en rekke vestlige land i Oslo. Norge er med på møtene, men det er blitt opplyst at det også blir møter mellom Taliban og enkeltland.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

NTB erfarer at Taliban blant annet skal ha bilaterale møter direkte med USA i Oslo.

USA har sendt en delegasjon ledet av spesialutsendingen til Afghanistan, Tom West. Også spesialutsendingen for afghanske kvinner, jenter og menneskerettigheter, Rina Amiri, og representanter fra USAs bistandsorganisasjon USAID er med til Oslo.

– Vi vil sammen med våre europeiske kolleger ta opp en rekke temaer, sier en talsperson for utenriksdepartementet i Washington til NTB.

Det listes opp følgende temaer: Opprettelsen av et representativt politisk system, håndtering av den humanitære og økonomiske krisen, bekymringer knyttet til sikkerhet og antiterror og menneskerettigheter, særlig behovet for kvinners rett til utdanning.

Les også: – Vær så snill, gi dialogen en sjanse, ber afghansk kvinneaktivist.

Powered by Labrador CMS