Nyheter

ASYL: Afghanske Bundeswehr-hjelpere har ankommet Tyskland. På bildet ser vi Bundeswehr-soldater på patrulje i Nord-Afghanistan i 2008.
ASYL: Afghanske Bundeswehr-hjelpere har ankommet Tyskland. På bildet ser vi Bundeswehr-soldater på patrulje i Nord-Afghanistan i 2008.

Afghanske Bundeswehr-hjelpere har ankommet Tyskland for asyl

Den første gruppen afghanere som fikk asyl for sitt arbeid med det tyske forsvaret, har ankommet Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De seks første afghanerne som har jobbet med det tyske forsvaret Afghanistan, har ankommet Tyskland. De har fått ta med seg sine familier. Det rapporterer Der Spiegel mandag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Afghanerne er på flukt fra Taliban som anser dem som «forrædere». Deres ankomst markerer begynnelsen på et program for å gi asyl til afghanere som hjalp Bundeswehr, og som nå frykter for livet sitt da Taliban stadig gjenvinner kontroll over landet, skriver Deutsche Welle.

Les også: – Norge har et ansvar for lokale ansatte når vi trekker oss ut av Afghanistan

Ifølge Der Spiegel er det totalt det 23 personer, inkludert barn, som har blitt flydd ut av byen Mazar-e Sharif. Ytterligere 30 forventes de neste dagene.

Tyske myndigheter har utarbeidet dokumenter for 471 lokale afghanere som har jobbet for Bundeswehr. Dette gjorde de kort tid før de trakk seg ut av landet i slutten av juni. Ytterligere 2380 visumdokumenter skal også ha blitt klargjort for deres familier.

Den tyske regjeringen utvidet beskyttelsesprogrammet for såkalte nøkkelarbeidere til å også omfatte alle som har jobbet for Bundeswehr eller andre tyske organisasjoner siden 2013. Tidligere gjaldt programmet kun for de som har arbeidet for tyskerne de siste to årene.

Les også: Jobbet for Norge – nå frykter han for livet

Powered by Labrador CMS