Nyheter

FORSVARSMINISTER: Lloyd Austin har godkjent anbefalinger om at ingen av soldatene som var involvert i droneangrepet i Kabul, skal straffes.

Amerikanske soldater slipper straff for dødelig droneangrep i Kabul

Ingen amerikanske soldater vil bli straffet for droneangrepet i Kabul der sju barn og tre uskyldige voksne ble drept mens vestlige land evakuerte byen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En talsperson for utenriksdepartementet i USA, John Kirby, sa mandag at forsvarsminister Lloyd Austin har godkjent anbefalinger om å ikke straffe de involverte i angrepet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Angrepet i Kabul 29. august var ment å ramme mulige selvmordsbombere fra IS, og etterpå hevdet amerikanske militærmyndigheter at de hadde avverget et terrorangrep. Siden har USA innrømmet at angrepet var en feil, og forsvarsministeren har beklaget.

Anbefalingene Austin har godkjent, baserer seg på en rapport om angrepet fra forrige måned. Her var konklusjonen at angrepet var en tragisk feil og at det ikke skyldtes tjenesteforsømmelse.

Les også: Etterretningstjenesten i Danmark er frikjent i spionasje-saken.

Powered by Labrador CMS