Nyheter

Talibankrigere står vakt utenfor flyplassen etter torsdagens angrep. IS-gruppen IS-K, en av Talibans bitreste fiender, har tatt på seg ansvaret for angrepene, som har krevd minst 85 menneskeliv.

Rundt 50 skadde etter eksplosjonene i Kabul havnet på det norske feltsykehuset

Feltsykehuset behandler både sivile og militære skadde etter angrepet, opplyser Forsvarets operative hovedkvarter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter torsdagens hendelser har det norskledede feltsykehuset på flyplassen tatt imot rundt 50 mennesker. Det bekrefter talsperson ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH), Ivar Moen, til Forsvarets forum fredag formiddag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Feltsykehuset har fått inn rundt 50 skadde etter torsdagens hendelser. Det er både sivile og militære blant de skadde ved sykehuset.

Les også: Dette vet vi om angrepet i Kabul.

Holder sykehuset operativt

Feltsykehuset, som ligger på den militære delen av flyplassen, ble ikke rammet i angrepet. Alle nordmenn ble gjort rede for kort tid etter angrepet.

– De fokuserer nå på å holde sykehuset operativt. De ser jo hvor viktig dette sykehuset er nå, gitt situasjonen de står i. Måten de norske har jobbet sammen med de allierte på, det blir lagt merke til der nede nå, sier Moen.

Kontinuerlige vurderinger

Det er ennå ikke klart når det norske personellet ved feltsykehuset vil evakueres fra Kabul. Forsvarssjefen har tidligere sagt at de blir blant de aller siste til å forlate Afghanistan.

– Det gjøres kontinuerlige vurderinger rundt når og hvordan de skal trekke seg ut. Det arbeidet gjør vi sammen med amerikanerne.

Les også: – Dette skal dere få betale for, sa USAs president Joe biden fra talerstolen i Det hvite hus.

Det var torsdag ettermiddag at det kom meldinger om flere kraftige eksplosjoner ved Hamid Karzai internasjonale lufthavn i Kabul. Minst 72 afghanere og 13 amerikanske soldater ble drept da to selvmordsbombere og en væpnet mann angrep en av hovedinngangene på flyplassen og et hotell like ved.

Angrepet kom bare timer etter at vestlig etterretning advarte mot en overhengene terrortrussel mot flyplassen. Ekstremistgruppen IS har tatt på seg ansvaret.

Powered by Labrador CMS