Nyheter

GODT NYTT ÅR: Jonas Gahr Støre (AP) holdt sin første nyttårstale som statsminister.

Støre takket Forsvaret

Koronapandemien satte sitt preg på statsministerens nyttårstale. Støre takket også Forsvaret.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Jonas Gahr Støre (AP) holdt sin første nyttårstale som statsminister, var koronapandemien og de utfordringene den har ført med seg, et åpenbart tema. Både lærere, helsearbeidere, barnehageansatte og norske studenter og sjøfolk i utlandet fikk takk.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Støre rettet også en takk til Forsvaret.

– Og en spesiell takk til Forsvaret, og alle dere som er på vakt for å trygge Norge - hjemme og ute, sa statsministeren.

Han trakk videre frem en helt spesiell enkeltsoldat.

– En av dem er Helga Botten. Til vanlig er Helga sykepleier ved Rena leir i Østerdalen. Men i sommer var hun en av få som ble igjen på det norske feltsykehuset i Kabul i Afghanistan etter at Taliban hadde inntatt byen.

Torsdag 26. august ble minst 85 mennesker, 72 afghanere og 13 amerikanske soldater, drept i et angrep rettet mot hovedinngangen på den internasjonale flyplassen i Kabul. Botten og de andre på feltsykehuset tok i mot flere av de skadde.

– Etter et terrorangrep rett ved, kom 65 kritisk skadde mennesker til sykehuset - samtidig. Helga husker de stygge skadene, frykten i øynene til menneskene som strømmet på. Men like sterkt er hennes minner om samholdet. Om fellesskapet, kameratskapet, blant de som jobbet på sykehuset, sa Støre.

Les også: – Sikkerheten oppleves som god, sa den norske styrkesjefen i Kabul, en drøy uke før terrorangrepet mot flyplassen i Kabul.

Powered by Labrador CMS