Nyheter:

Det var viktig at han var så tydelig etter en forferdelig ulykke, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen som minnes Arne Pran (bildet) som en mann med integritet.

– Det var sånn han var

Forsvarsminister Frank-Bakke Jensen fremhever Arne Pran som en militær leder med stor integritet

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsministeren forteller at han akkurat ferdig med førstegangstjenesten da Vassdalen-ulykken inntraff 5. mars 1986. Ulykken krevde livet til 16 soldater.

– Jeg satt hjemme og så på nyheter sammen med faren min. Arne Pran hadde nettopp sagt at han tok ansvar i forbindelse med Vassdalen-ulykken. Da sa faren min: «Det der er en leder», sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen til Forsvarets forum.

– Det var en av de viktige handlingene i å ta ansvar og et eksempel på godt lederskap som Det norske forsvaret har utvist. Det var viktig at han var så tydelig etter en forferdelig ulykke. Den integriteten han framviste da bar han med seg. Det var ikke tilgjort – det var sånn Arne Pran var.

Forsvarets forum intervjuet den nylig avdøde obersten og bridagesjefen i forbindelse med et portrettintervju i 2011. Da sa han blant annet at det var en tung tid i etterkant av ulykken.

– Jeg har lært meg å leve med ulykken. Men den første tiden føltes veldig ensom. Det som reddet meg psykisk var at soldatene i brigaden slo ring om meg. Jeg fikk også muligheten til å sørge sammen med de pårørende. Uten dette tror jeg min reaksjon på ulykken hadde blitt mye kraftigere.

Powered by Labrador CMS