Nyheter

VARSLER: Det er også i fjor kommet mange varslingssaker til Forsvaret.

Forsvaret mottok 441 varslingssaker i 2023

Antall varslingssaker økte fra 2022 til 2023. 

Publisert

I Forsvarets årsrapport som ble sluppet tirsdag, kommer det frem at det i fjor kom inn 441 saker i de ulike varslingskanalene til Forsvaret. 

Dette gjelder alt fra seksuell trakassering, mobbing og diskriminering til kritikkverdige forhold innen arbeidsmiljø, forvaltning eller rutinesvikt. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Av disse var det 283 varslingssaker som ble definert som saker med påstander om kritikkverdige forhold etter arbeidsmiljøloven.

125 av disse sakene er fortsatt under behandling. 

Ikke alle varslingene er gått videre med. 71 av de ferdigbehandlende sakene ble ikke ansett som kritikkverdig. 68 saker har det imidlertid vært helt eller delvis grunnlag for kritikkverdig forhold. 

Ellers opplyser Forsvaret at det er 158 saker som ikke omfatter arbeidsmiljølovens varslingsbestemmelser.

Til sammenligning ble det i 2022 mottatt 255 henvendelser i Forsvarets sentrale varslingssystem. Forsvarets avdelinger hadde i tillegg mottatt 167 varslingssaker i løpet av året, ifølge fjorårets årsrapport. 

I årsrapporten opplyser Forsvaret at de holder på å styrke ressursene til varslingshåndtering. Sentral varslingsenhet er etablert som en ny organisasjonsenhet direkte under forsvarssjefen.

I løpet av 2024 vil den fulle bemanningen være på 10 årsverk.

Powered by Labrador CMS