Nyheter

PARRIS ISLAND: Oppstilling under seremoni for nye rekrutter ved marinekorpset på Parris Island, 22. februar 2023.

Amerikansk rekrutt døde under fysisk test

Den 21-år gamle rekrutten Noah Evans var i marineinfanteriet på Parris Island i Sør-Carolina og er det fjerde dødsfallet på basen siden 2021.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Dødsfallet skal trolig ha skjedd under en fysisk treninsgstest på en militærbase ved Port Royal i Sør-Carolina. Årsaken til dødsfallet er ennå ukjent og fremdeles under etterforskning, skriver Military News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den avdøde 21-åringen fra Decatur i delstaten Georgia var rekrutt ved militærbasen Marine Corps Recruit Depot (MCRD) på Parris Island. Det var ikke kjent om 21-åringen hadde noen underliggende sykdommer eller hvilken del av den fysiske treningstesten som ble utført da han døde.

I juni 2021 døde 19-årige Dalton Beals under en annen øvelsene ved basen. Øvelsen består blant annet av et 54-timers langt løp, med over 20 kilo tungt utstyr og 36 stasjoner. Under øvelsen får rekruttene fra fire til seks timer søvn, med begrenset tilgang på mat. Den avdøde 19-åringen skal ha bedt om hjelp, men ble avvist og skal ifølge medsoldater ha blitt mobbet for dette. Beals' dødsårsak var hypotermi. Sersjanten som på det tidspunktet var en av instruktørene for øvelsen skal senere ha blitt siktet for uaktsomt drap på 19-åringen. Disse anklagene er fortsatt under behandling.

Evans' dødsfall føyer seg nå i rekken som det fjerde dødsfallet ved basen på to år.

Powered by Labrador CMS