Nyheter:

15. mai 2020 ble det nye flagget til romstyrken presentert til USAs president Donald Trump.
15. mai 2020 ble det nye flagget til romstyrken presentert til USAs president Donald Trump.

Slik blir USAs nye romstyrke

Den nye våpengrenen får tre avdelinger.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– SPACECOM skal forsvare amerikanernes interesser i verdensrommet, det neste domenet for krig, sa USAs president Donald Trump da han innviet romkommandoen som våpengren i august i fjor.

Romstyrken ble formelt lovfestet i desember i samme år.

Nå er det klart at romstyrken skal bestå av tre avdelinger, skriver DefenseNews. Det er Space Operations Command, Space Training and Readiness Command og Space Systems Command.

Space Operations Command skal plasseres ved Peterson Air Force Base i Colorado, og skal styre operasjonene til militære satelitter, GPS, missilvarslingssystemer og kommunikasjonssattelliter som er i bruk. Enheten skal ledes av en trestjerners general.

Space Systems Command, forkortet SSC, skal arbeide med å utvikle, anskaffe og opprettholde romvåpensystemer.

Dagens Space and Missile Systems Centre vil inngå i SSC, men det er ennå ikke bestemt hvorvidt organer som i dag ligger under det amerikanske forsvarsdepartementet, som Space Development Agency eller det amerikanske sjøforsvarets Space and Naval Warfare Systems Command etter hvert vil bli del av styrken.

Enheten skal ledes av en trestjerners general.

Space Training and Readiness Command, forkortet STARCOM, skal sørge for utdanning og trening for militært personell i begynnelsen av deres karrierer i romstyrken. Det beskrives som perioden fra de blir rekruttert til de går ut i en stilling. STARCOM skal ledes av en tostjerners general. Det er ennå ikke besluttet hvor enheten skal plasseres.

General John W. Raymond leder den amerikanske romkommandoen og blir den første sjefen for romoperasjoner.

Powered by Labrador CMS