Nyheter

US AIR FORCE: Bakkepersonell fra US Air Force på en base i Qatar. Nå har vaksinenektere i forsvarsgrenen blitt dimittert.
US AIR FORCE: Bakkepersonell fra US Air Force på en base i Qatar. Nå har vaksinenektere i forsvarsgrenen blitt dimittert.

USAs luftforsvar sparker vaksinenektere

Luftforsvaret i USA har dimittert 27 personer som nekter å ta koronavaksinen. De blir fjernet fra postene sine for å ikke ha fulgt ordre.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Amerikanske soldater hadde fått en frist fram til 2. november på å ta vaksinen. Over tusen har nektet, mens over 4.700 har søkt om fritak.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Talskvinne i Luftforsvaret, Ann Stefanek, sier at dette er de første flygerne som blir administrativt sagt opp av årsaker som involverer vaksinen.

Alle 27 skal ha vært i sin første vervingsperiode, så de er unge og av lavere rang. Ingen av dem hadde søkt om medisinsk, administrativt eller religiøst fritak, sier Stefanek.

Tidligere i år innførte Pentagon krav om at alle i militæret må være vaksinerte. Årsaken er at det er kritisk viktig at de er friske og klare til å svare på eventuelle nasjonal kriser.

Les mer: Forsvaret er spurt om å hjelpe med vaksineringen

Powered by Labrador CMS