Nyheter

BEKYMRET: IAEA-sjef Rafael Grossi holdt pressekonferanse fredag etter inspeksjonen på atomkraftverket i Zaporizjzja.

IAEA-sjefen bekymret for bombingen ved atomkraftverk i Zaporizjzja

Sjefen for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), Rafael Grossi, er bekymret for bombingen som skjer i området rundt atomkraftverket i Zaporizjzja.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag bekreftet Ukraina at de bombet landsbyen Enerhodar, som ligger ved det aktuelle atomkraftverket.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Den militære aktiviteten og operasjonene øker i denne delen av landet, og det bekymrer meg svært, sier Grossi under en pressekonferanse i Wien fredag.

Verkets fysiske konstellasjon er blitt hardt skadd, legger han til.

Det er stor frykt for en atomkatastrofe i forbindelse med krigshandlingene rundt atomkraftverket, som er okkupert av russerne. Ukrainske og russiske styrker legger skylden på hverandre for det.

Ukrainerne hevder Russland har lagt militære styrker til området for å bruke atomkraftverket som skjold, mens Russland anklager Ukraina for å angripe det.

Fredag gjennomførte ukrainske styrker målrettede angrep mot Enerhodar og i Kherson fylke, opplyser den ukrainske hæren. Ifølge meldingen ble tre artillerisystemer og et ammunisjonslager truffet.

Inspektører fra IAEA er på kraftverket for å fortsette sine inspeksjoner etter at en gruppe ledet av Grossi besøkte det torsdag.

Powered by Labrador CMS