Nyheter

RASKERE: Bildet viser ruiner etter angrep på byen Dnipro. Minst 40 personer ble drept. Angrepet viser at våpenleveransene til Ukraina må gå raskere, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

Zelenskyj: Dnipro-angrepet viser behovet for raskere våpenleveranser

Det dødelige angrepet mot en boligblokk i Dnipro viser behovet for raskere og bedre koordinerte avgjørelser om våpenleveranser til Ukraina, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst 40 mennesker er funnet drept i ruinene etter det russiske angrepet lørdag, og titalls er fortsatt ikke gjort rede for, ifølge ukrainske myndigheter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det som skjedde i Dnipro – det faktum at Russland forbereder nye forsøk på å ta initiativet i krigen og det faktum at den militære situasjonen ved fronten krever nye avgjørelser om våpenleveranser – bare understreker hvor viktig det er å koordinere koalisjonens innsats for å forsvare Ukraina og friheten, sier Zelenskyj i sin daglige videotale mandag.

Russland avviser at de sto bak angrepet på boligblokken i Dnipro. FNs generalsekretær António Guterres har fordømt angrepet.

Videre sier Zelenskyj at avgjørelsene om militærbistand må tas raskere, og viste til at Russland har store mengder soldater i Donbas-regionen, særlig rundt byene Bakhmut og Soledar, men også sør i Ukraina.

– Vi får se hva Russland forbereder her, sier Zelenskyj.

Powered by Labrador CMS