Nyheter

KRIGSLEKETØY: Molotov-cocktails i lego med ukrainsk flagg. Russiske Lego-stridsvogner er advart.
KRIGSLEKETØY: Molotov-cocktails i lego med ukrainsk flagg. Russiske Lego-stridsvogner er advart.

Lager Molotov-cocktails av Lego til inntekt for ukrainske flyktninger

Et amerikansk firma har laget Volodomyr Zelenskyj som Lego-figur. Inntektene skal hjelpe ukrainere som flykter fra krigen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det amerikanske selskapet Citizen Brick lager vanligvis unike og uoffisielle Lego-figurer med en humoristisk vri. I etterkant av Russlands invasjon av Ukraina, har firmaet laget et Lego-sett du ikke finner i den offisielle katalogen til den danske leketøyskjempen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tidligere i mars lanserte Citizen Brick Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj som Lego-figur. mer oppsiktsvekkende er kanskje Molotov-cocktailen som ble lagt ut til salg samtidig.

PRESIDENT: Slik ser Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj ut som Lego-figur.
PRESIDENT: Slik ser Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj ut som Lego-figur.

Brikkene ble laget i begrenset opplag. Zelenskyj-figuren kostet 100 dollar (900 kroner), mens en Molotov-cocktail kunne bli din for skarve ti dollar (90 kroner).

Hør podkast om Ukraina: – Det er ja-folk rundt Putin

Til sammen solgte Citizen Brick Lego-brikker for 143.000 dollar, som tilsvarer nesten 1,3 millioner kroner. Summen går uavkortet til den humanitære organisasjonen Direct Relief, for å sende medisinsk utstyr til ukrainere, skriver selskapet på Facebook.

Saken er oppdatert med nye tall på hvor mye selskapet fikk inn.

Powered by Labrador CMS