Nyheter

INNLEVERT: Politiets våpenamnesti varer til 1. juni. bare i januar ble det levert inn over 2000 ulike typer våpen samt granater og ammunisjon.

Over 2000 uregistrerte våpen levert inn til politiet i januar

I januar har politiet mottatt 2.023 hagler, rifler, maskingevær og andre skytevåpen som ikke har vært registrert. Flest er levert inn i Trøndelag.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tallene fra politiets våpenamnesti kommer fram i Politidirektoratets oversikt som omfatter antall våpen som ble levert inn innen utgangen av januar.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tallene fordeler seg på 777 hagler, 889 rifler, 96 revolvere, 227 pistoler, 24 maskinpistoler, fire maskingevær og seks kombinasjonsvåpen. I tillegg er det levert inn fire kilo eksplosiver, 38 granater, 154 kniver og 1500 kilo med ammunisjon, melder TV 2.

I Trøndelag er det blitt levert inn flest våpen, totalt 380 ulike våpen fordelt på hagler, rifler, revolvere, pistoler og ett maskingevær. I tillegg er det levert inn fem granater og 500 kilo med ammunisjon, opplyser Trøndelag politidistrikt.

I Oslo er det levert inn 335 våpen totalt, av disse var 142 rifler og ni maskinpistoler, tre kilo eksplosiver og 30 kilo ammunisjon.

– Våpenamnestiet innføres for å forebygge kriminalitet og alvorlige ulykker, så vi er glade for alle ulovlige uregistrerte våpen som kommer inn til politiet, sier seksjonssjef Liv Aasberg Corneliussen i Politidirektoratet.

Våpenamnestiet løper til 1. juni.

Powered by Labrador CMS