Nyheter

NY STRATEGI: Bevæpnende menn utenfor kongressbygningen i Lansing i Michigan i januar 2021. Nå har USA laget en strategi mot innenlansk ekstremisme.
NY STRATEGI: Bevæpnende menn utenfor kongressbygningen i Lansing i Michigan i januar 2021. Nå har USA laget en strategi mot innenlansk ekstremisme.

Ny amerikansk strategi mot innenlandsk terrorisme

USA har laget en ny strategi for bekjempelse av såkalt innenlandsk terrorisme. President Joe Biden har prioritert dette siden stormingen av Kongressen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Innenlandske, voldelige ekstremister motivert av en rekke ideologier utgjør en større trussel mot landet vårt i 2021, sier en amerikansk regjeringskilde.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det fremheves at vold motivert av rase eller etnisitet utgjør den største trusselen. Hvite nasjonalister og antistatlige ekstremister antas å være de farligste.

Strategien består av fire pilarer:

* Forståelse og deling av informasjon om terrorisme innad i USA.

* Forebygge rekruttering og mobilisering.

* Avskrekke og avbryte slik aktivitet.

* Konfrontere dem som lenge har bidratt til slik aktivitet.

Les også: Dette er militsene USA frykter

Da Biden ble innsatt som president i januar, lovet han at USA ville konfrontere og beseire «fremveksten av politisk ekstremisme, hvit nasjonalisme og innenlandsk terrorisme» etter en rekke dødelige rasistiske og antisemittiske angrep de siste årene.

To uker tidligere ble Kongressen i Washington D.C. stormet da senatorene var i ferd med å godkjenne resultatet av presidentvalget i fjor.

I mars sa FBI-sjef Christopher Wray at antallet som jobber med å etterforskere innenlandsk terrorisme, hadde doblet seg fra 1.000 til 2.000 siden han begynte i jobben i 2017.

Les mer: Mistenkte høyreekstremister pågrepet under USA-protester

Powered by Labrador CMS