Nyheter

KONFLIKT: En tyrkisk stridsvogn og soldater under en operasjon mot kurdiske styrker utenfor den syriske byen Manbij 15. oktober 2019
KONFLIKT: En tyrkisk stridsvogn og soldater under en operasjon mot kurdiske styrker utenfor den syriske byen Manbij 15. oktober 2019

Tyrkisk luftangrep mot syrisk grensepost

Minst 17 syriske soldater er drept i et tyrkisk luftangrep mot en syrisk stilling nær grensen til Tyrkia, ifølge observatørgruppa SOHR.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdagens angrep skjedde etter at det oppsto trefninger i løpet av natten mellom tyrkiske styrker og kurdiske styrker som kontrollerer området.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– 17 soldater ble drept i et tyrkisk luftangrep som traff en av stillingene til syriske soldater, sier observatørgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Det kommer imidlertid ikke fram om soldatene tilhørte den syriske regjeringshæren eller kurdiske styrker.

Les også: Nasjonal sikkerhetsmyndighet: –Tror vi er litt usynlige

Det syriske nyhetsbyrået SANA sier minst tre syriske regjeringssoldater ble drept og seks såret, mens minst fire mennesker ble drept i et tyrkisk droneangrep mot Hasakeh. Syrian Democratic Forces (SDF), som blant annet består av kurdiske styrker, sier de har telt 13 drepte medlemmer siden juli.

Angrepene skjedde i nærheten av den kurdiskkontrollerte byen Kobani nord i Syria, der det i løpet av natten var kamper mellom tyrkiske styrker og SDF.

Opptrapping

Tyrkia har trappet opp sine angrep på de kurdiskkontrollerte delene av Syria etter at president Recep Tayyip Erdogan på et toppmøte i juli ikke fikk grønt lys fra Russland eller Iran for en ny offensiv mot kurderne.

Les også: VM-gull i skyting

Tyrkia har siden 2016 iverksatt en rekke offensiver over grensa mot kurdiske styrker og IS, men det er sjelden at syriske regjeringssoldater blir drept.

Powered by Labrador CMS