Nyheter

ØVELSE: Hangarskipet USS Harry S. Truman sett fra KNM Fridtjof Nansen i Atlanterhavet under øvelsen C2X.

KNM Fridtjof Nansen seiler fra Norfolk onsdag

Fregatten skal seile sammen med «Carrier Strike Group 8» fra den amerikanske marinen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

KNM Fridtjof Nansen legger fra kai onsdag. Den norske fregatten har ligget på marinebasen Naval Station Norfolk i den amerikanske delstaten Virginia siden slutten av oktober.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

«Nesten 6000 sjøfolk i Harry S. Truman Carrier Strike Group forlater Norfolk om morgenen 1. desember for en rutinemessig planlagt deployering», skriver USAs andre flåte i en pressemelding.

Nå skal Nansen seile i fire måneder sammen med flåten Carrier Strike Force 8 (CSF 8), under ledelse av hangarskipet USS Harry S. Truman.

− Det blir spennende for besetningen å endelig komme i gang med oppdraget. De siste månedene har vi lagt ned en stor innsats, dedikasjon og lærevilje som har resultert i at vi har blitt godt integrert i den amerikanske hangarskipsgruppen, sier skipssjef på KNM Fridtjof Nansen, kommandørkaptein Ruben Grepne-Takle, i en melding.

Fregatten forlot Haakonsvern i slutten av august og ankom Norfolk i begynnelsen av september. De første ukene gikk med til sertifiseringsøvelsen «Composite Training Unit Exercise» (C2X).

Den siste måneden har Nansen ligget til kai i Norfolk, men skal nå ut på sjøen igjen. Det er foreløpig ikke offentliggjort hvor skipet og CSG 8 skal sette kursen, men flåten kan sendes hvor i verden den amerikanske forsvarsledelsen ønsker.

Nansen deltar i såkalt «Cooperatice Deployment» sammen med USA. Fregatten seiler under amerikansk kommando under deployeringen, og skal etter planen vende snuten hjem igjen i begynnelsen av april.

Powered by Labrador CMS